text

Lyft med PDO-trådar

En enkel metod för att uppnå ett lyft utan kirurgi.

PDO trådarna är av samma typ och material som de suturer som används inom kirurgin och bryts alltså ned i kroppen efter en period på ca 6-9 månader. De arbetar under tiden genom att stimulera en nyproduktion av kollagen och elastin i huden. Trådarna ger också en viss lipolys-effekt (fett upplösande effekt). Dessa faktorer gör att ett lyft uppstår. Detta förutsätter att lyftande COG-trådar används. Dessa är försedda med hullingar som under lokalbedövning placeras i hudens fettlager och ger ett omedelbart lyft som gradvis kan förbättras med tiden.

Du kan också välja att endast förbättra din hudstruktur med mono-trådar som endast stimulerar kollagen och elastin mer ytligt i hudens eller vävnadens struktur. För den yngre patienten som har en god förmåga att producera kollagen kan även denna metod ge ett litet lyft.

Andra behandlingsområden för PDO-trådarna:

  • Acneärr eller andra ärr
  • Korrigering av näsa och lyft av tippen
  • Ojämn hudstruktur och lös hud på ansikte, hals och kropp.

 

 

text

Vanliga frågor:

Hur länge håller lyftet?

Lyftet håller i 1,5/2-4 år beroende på livsstil.

Rökning och överdriven solning förkortar hållbarheten på lyftet. Även löpning och annan liknande träning eller tunga lyft kan påverka hållbarheten.

Du som patient/kund har alternativet att välja mellan ett klassiskt lyft eller ett avancerat lyft – detta påverkar också hållbarheten då det avancerade lyftet utförs på ett helt annat sätt än det klassiska lyftet, som de flesta kliniker som jobbar med trådar, erbjuder. Dr. Esterblom har själv utformat sitt sätt att arbeta med trådar.

text

När ser man resultatet?

Beroende på lyftets omfattning och metod eller val av behandling med trådar ser man generellt resultat på plats som gradvis förbättras under de kommande månaderna.

Fettupplösnings effekten som trådarna har fortgår i ca 4 månader.

Vad man kan vänta sig efter ett trådlyft

Beroende på lyftets omfattning och metoden för utförandet varierar återhämtningen ganska rejält. En betydande faktor är också den individuella kroppens förmåga att reagera eller återhämta sig efter ett ingrepp.

Efter ett full face lyft rekommenderas att patienten är hemma de första 3 dagarna efter behandlingen då patienten bör vara sparsam i sin ansiktsmimik och grimasering. Räkna alltid med viss svullnad och blåmärken. Efter ett omfattande lyft ska patienten sova på rygg minst 2 v. Mer specifika förhållningsregler och rekommendationer ges under den individuella konsultationen.

 

 

text

Vem ska undvika trådlyft:

 

Trådlyft rekommenderas inte vid kraftigt åldrande med mycket överskotts hud, kalkonhals eller väldigt djupa rynkor i ansiktet då suturerna inte orkar bära tyngden helt enkelt.

Samtliga icke-kirurgiska behandlingar rekommenderas inte vid kraftigt åldrande, tillstånd med kollagenrubbningar eller andra sjukdomar med bristfällig kollagenproduktion.

Man kan dock absolut välja att utföra en behandling eller trådlyft i ökad ålder, bara man uppfyller resterande kriterier. Kollagenproduktionen minskar kraftigt efter 50 års ålder så patienten väntas ha rimliga förväntningar på resultat och hållbarhet.

Resultat

under behandling

trådlyft i kombination med filler & toxin

trådlyft i kombination med 0,2 ml filler

Dr. Esterblom gästar Medicera TV 2021

Dr. Esterblom utför ett mindre trådlyft 2019