text

Behandling med PRP, även kallad vampyrbehandlingen, är en 100% naturlig behandling som enkelt framställs av personens egna blod. Denna används främst för att behandla håravfall och tunnhårighet av såväl naturliga orsaker som genetisk tunnhårighet eller för att behandla tillstånd som Alopecia.

PRP är även en väldigt populär hudföryngrande behandling.  med exempelvis rynkor, fina linjer, solskador men även ärr och acneärr.

För att framställa PRP centrifugeras patientens egna blod och sedan används endast  plasman i blodet. Plasman är rik på trombocyter och tillväxtfaktorer som med hjälp av en hårfin nål injiceras i hud eller hårbotten.

Bedövning erbjuds i alla former – från receptbelagd salva till lokal bedövning som injiceras i huden eller en nervblockad. 

Kliniken använder sig av den senaste teknikens centrifug som garanterar att blodet centrifugeras som den ska för att erhålla en ren plasma med alla tillväxtfaktorer. Hur blodet centrifugeras, till vilken hastighet och i vilken slags centrifug (stabilitet, prestanda etc) spelar oerhört stor roll för behandlingens resultat.

Vi garanterar därför att behandlingen alltid är av största kvalitet.

text

Fördelar med PRP:

 

PRP är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar då huvudingrediensen består av patientens egna blodplättar. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då material som injiceras kommer från patienten själv.

  • Enkel behandling som i regel tar ca 30 – 45 minuter.
  • Enkel och fri från biverkningar.
  • Patienten kan återgå till sina vardagliga sysslor direkt efter behandling då ingen återhämtning krävs.
  • 100% naturlig behandling
  • Bedövning erbjuds i alla former – från receptbelagd salva till lokal bedövning som injiceras i huden eller en nervblockad. 

 

text

Viktigt att tänka på!

Håravfall kan vara en biverkan av hur din kropp mår eller rent utsagt ett tecken på sjukdom.

För att utesluta sjukdom och säkerställa att din kropp mår som den ska för att de celler vi vill åt och injicera som i sin tur boostar är friska, rekommenderas du, om du inte tidigare på annan klinik eller via den statliga vården, genomgå en hälsoundersökning.

Det är viktigt att kolla så väl blodvärden som hårsäckarnas kvalité.

För många män lämpas exempelvis tillägg av såväl topisk som oral medicinering och de allra flesta gynnas och/eller behöver tillskott i form av olika vitaminer och mineraler.

-↓

För detta bokas ett läkarbesök på 30 min eller en estetisk konsultation för att veta mer men en hälsoundersökning med beställning av prover görs ej under estetiska konsultationer. 

Har du varit i kontakt med läkare på kliniken innan kan du boka en egen provtagning.

text

Rekommendationer

Allt mellan 4-16 behandlingar rekommenderas för maximal effekt med ca 2-4 veckors mellanrum beroende på indikation.

Kombinationsbehandlingar av zoner samt tilläggsbehandlingar med revolutionerande GF (growth factor) som slussas ner varannan vecka finns att tillgå.

Att tänka på innan innan din PRP-behandling

  • Undvik blodförtunnande medel minst 3 dagar men helst 1 vecka innan behandling – det vill säga Magnecyl, Aspirin, Ibuprofen, vitamin E och omega-3 men även mat rik på omega-3 fetter så som fisk och avokado. Detta för att minska risken för blåmärken då blodet inte hinner koagulera normalt på grund av blodförtunningen.  Även ginko biloba rekomenderas att undvikas.
  • Drick rikligt med vatten då det är svårare att dra blod om man är uttorkad.
  • Boka inte behandlingen vid feber eller pågående infektion i kroppen.
  • Träning går utmärkt innan behandling men efter behandling ska träning undvikas samma dag då detta riskerar att plasman sprids på grund av att blodcirkulationen höjs.
  • Alkohol ska undvikas dagen innan och dagen efter behandling då plasman blir mindre effektiv med alkohol i kroppen.

Några resultat

före & efter 3 behandlingar

före & efter endast 2 behandlingar

före & efter 4 behandlingar

patient med Alopecia som börjat återfå hårväxt efter 3 behandlingar

plasman som injiceras

före & efter 4 behandlingar av Alopecia Areata